25 mai 2010

Ipoteze de lucru

Sa zicem ca:

- in afara mintii de toate zilele, suntem 'dublati' de o inteligenta mult mai cuprinzatoare, care poate vedea si pricepe totul, care stie mult mai mult decat ne ingaduim noi sa credem
- din anumite motive, suntem invatati (sau dresati, ca sa folosesc un termen a la 'teoria conspiratiei') sa vedem doar 10% sau mai putin din lume. Vedem corpurile solide, dar de fapt ele sunt altcumva, ne credem la discretia bolilor, cu foarte putina putere si la mila unei divinitati care ne joaca dupa cum ii tuna.
- existam inainte de a ne naste - sau mai bine zis, ceva din noi exista inainte de a veni fizic pe lume. Si acel ceva ramane cu noi pana la moarte - ne ghideaza, ne lumineaza, ne trimite gandurile potrivite, sclipirile de geniu, ne arata (daca vrem sa vedem) ca exista mult mai mult decat vrem sa vedem.
- putem reusi orice - cu conditia sa parasim Lumea de Mijloc si sa ne permitem sa concepem orice ipoteze.
- corpul e mai mult decat un invelis din carne, oase, celule, organe etc. E un mijloc prin care putem atinge desavarsirea. Un tovaras foarte destept care vrea sa ne arate calea de urmat - dar pe care de atatea ori il pedepsim crunt pentru bunele sale intentii.

3 comentarii:

  1. Sincronicitati, sincronicitati si iar sincronicitati. Jung indradevar a fost un mare om.
    Plecand de la premiza ca nimic nu e intamplator, si totul se intampla cu un scop. O anume miha din vestul salbatic va cauta adanc in cristalului, in cel mai intunecat colt o minte luminoasa.

    O zi placuta :")

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este... se pare ca nu "functionam" la intreaga capacitate pentru ca nu suntem suficient de civilizati, poate...

    RăspundețiȘtergere