20 mai 2010

Unitatea minte-corp: cartea

Ce mi-a aratat pana acum cartea (pe foarte scurt):

- ca suntem una cu corpul nostru, fie ca ne place sau nu. E adevarat ca nu suntem redusi la organism si-atat, dar suntem intim legati unul de altul... oricat ar suna de ciudat, multi au uitat asta. E de ajuns sa te duci intr-un MacDonalds ca sa vezi cat de departe sunt cei mai multi dintre noi de constientizarea asta. Din moment ce alegem de cele mai multe ori sa ne otravim corpurile... e clar ca nu il percepem ca facand parte integranta, in stransa legatura cu noi definiti ca suflet, minte...

- ca el, saracu', incearca tot timpul sa ne ajute sa depasim suferinta (sufleteasca, psihica) trimitandu-ne semnale pe care ori le ignoram, ori le inabusim din fasa, imbuibandu-ne cu pastile.

- ca fiecare parte din corp si fiecare organ semnifica ceva: gatul - comunicare; urechile - echilibru; parul - libertate etc. O sa revin, probabil, cu mai multe detalii aici.

- ca de multe ori, descifrarea mesajului pe care il trimite corpul inseamna vindecarea fizica si sufleteasca.

-in sfarsit, aducem cu noi din copilarie tot balastul sufletesc, toata nefericirea acumulata in primii ani de viata, spaimele, frustrarile, neputintele, dorintele, care se tot aduna si la un moment dat, izbucnesc - uneori la 12 ani (apendicitele, de exemplu, sau amigdalele inflamate, cariile), la 16 (acneea- mici vulcani pe fata, furie retinuta si eliberata de corp...) sau la 20, 30, 50 de ani. Cert e ca acele minusuri ajung la suprafata la un moment dat, si fac ravagii daca nu e tratata cauza, nu efectele, cum fac cei mai multi.
Iar aici ajung la Alice Miller, pe care am descoperit-o ''intamplator'' (a se citi sincronistic) in seara asta, si care o sa aduca ceva furtuni in mine...

4 comentarii:

  1. Foarte bune concluziile tale cu privire la mesajele transmise de partile corpului este o interpretare unica cu mult adevar.
    Nu te opri si scrie esti o fiinta care are multe de spus.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru indemn si pentru aprecieri, Lilu!
    O sa mai scriu, numai ca in ultima vreme am trecut prin niste incercari...mai delicate...
    Sa ne recitim cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Furtunile lui Alice Miller sunt, intr-un final, profund eliberatoare. Iar romanii incep sa-i traduca tot mai multe carti. Semn bun, mi se pare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Early Rise – exercitii fizice si stretching mental
    Daca esti o persoana matinala, daca iti place sa faci miscare si sa te relaxezi, dar nu iti place sa mergi la sala de antrenamente, iata ca acum ai ocazia sa optezi pentru ceva diferit. aici ne ocupam deopotriva de sanatatea mintii si a corpului tau!
    Tonifica-ti corpul, mintea si vocea si incepe saptamana in forta, cu energie si buna dispozitie!
    http://www.moreofyou.ro/cursuri/early-rise-exercitii-fizice-si-stretching-mental/

    RăspundețiȘtergere