8 martie 2010

Ce poate face un simplu ''multumesc''

...spus din suflet: te lumineaza, iti arata calea spre implinire, te pune in contact cu partea luminoasa din tine, cu increderea, cu recunostinta pentru toate lucrurile bune din viata, care s-au intamplat sau care urmeaza sa se intample.
Spus din suflet, adica 100% constient de valoarea sa ( sa stii pentru ce multumesti, sa nu te limitezi a rosti cuvantul doar in virtutea normelor sociale, ci sa-l simti ca pe o mica lumina pe care o trimiti celui care ti-a facut un bine), un simplu ''multumesc'' devine parte a unui ritual care transforma.
Se spune ca rugaciunea adevarata e cea de multumire - a multumi in avans pentru ceea ce astepti (''vi se va da voua dupa credinta voastra'') si pentru ce a  fost, convins fiind ca rezultatul e mereu Binele.
A multumi e totuna cu a recunoaste ( in sensul de a deveni constient si a crede ) ca ai primit ceea ce ai cerut. ''Multumesc'' e un act de credinta, e cuvantul magic care face ca  lumea fiecaruia sa se misteinspre Bine - daca e rostit cu toata increderea si toata deschiderea, lumina de care un om e capabil.

''Multumesc'' e strans legat de prezent, binecuvanteaza prezentul si taie legaturile energetice cu ceea ce a fost urat, rau, negativ in trecut. ''Multumesc'' sfinteste prezentul si aduce lumina in viitorul pe care, daca nu-l putem vedea, cel putin ii putem imprima un punct de lumina, multumind pentru ceea ce este.

Un comentariu: